reglementen

Nieuwe vangstregelgeving voor zeebaars in 2022


In het kader van het bepalen van nieuwe visquota voor de Europese wateren werd door de Europese bevoegde ministers besloten om de baglimiet voor zeebaars bij te stellen.

Zo is het vanaf 1 maart tot en met 30 november toegelaten om twee zeebaarzen per dag per visser aan te landen indien deze voldoen aan de wettelijke minimummaat van 42 cm.

Wel blijven er twee periodes waarbinnen enkel 'catch and release' toegestaan is. De eerste periode loopt van 1 januari tot en met 29 februari, de tweede periode is van toepassing op de hele maand december.Gedurende 2020 is het aan zeehengelaars, die vissen vanuit vaartuigen die niet beschikken over een visvergunning verboden om in totaal meer dan maximaal 15 kg kabeljauw, per ingescheepte persoon en per zeereis aan boord te houden, over te laden en te lossen. De vis dient in gehele staat te worden aangevoerd en mag ontdaan zijn van ingewanden.Reddingsvest


Gelieve ook niet vergeten dat vanaf 16 okt 2020 de reddingsvesten verplicht zijn tot 16 mei.

Het ‘dragen’ van een reddingvest verplicht binnen alle zones indienéén (of meer) van onderstaande voorwaarden van toepassing zijn:(link document)

1. De significante golfhoogte >1m bedraagt

2. Tussen zonsondergang-en opgang

3. Tussen 16 okt en 15 mei

4. Indien jonger dan 12 jaar

5. Indien vaartuig <6,5m lang